NIO er en pioner i Kinas marked for smarte elbiler i premium-segmentet som ble grunnlagt i november 2014, og selskapets overordnede mål er å bidra til en bedre og mer bærekraftig hverdag.

NIO har som mål å bygge et fellesskap med utgangspunkt i smarte elbiler, for å dele gleder og vokse sammen med brukerne. NIO designer, produserer (i samarbeid med andre) og selger smarte premium-elbiler. Selskapet ligger helt i front når det gjelder neste generasjons teknologier for tilkobling, autonom kjøring og kunstig intelligens. 

Ved å omdefinere brukeropplevelsen gir NIO brukerne avanserte og praktiske ladeløsninger, et innovativt BaaS-program (batteri som en tjeneste) og andre brukervennlige tjenester. NIO begynte leveransene av flaggskipet ES8, en sjuseters premium elektrisk SUV, i Kina i juni 2018.

NIO planlegger å etablere seg i fem nye europeiske land i 2022, som en del av en strategi for merkevareutvikling rettet mot miljøbevisste sjåfører.

Vi ser nå etter en dyktig Business Analyst Lead for å bli med oss på denne reisen. Dette er mer enn bare en jobb – det er en mulighet til å bli med i en bevegelse for å endre opplevelsen av mobilitet for alle. 

Som Business Analyst Lead skal du kaste lys over de interne flaskehalsene og analysere dem for å finne løsninger både for NIO Service Centre (NSC) og Approved Service Centre (ASC), samt håndtere markedsanalyse for den kommende utrullingen av ASC/NSC. Du skal samarbeide tett med Service Operations Manager i Norge for å sikre at Service Operations lykkes, og med samtlige avdelinger for å sikre beste praksis i tjenestedriften.

Ideelle kandidater har et stort engasjement for og ekspertise innen driftsforbedring og beste praksis i driften. Du kommer til å bruke driftskunnskapen og -erfaringen din til å lede store og komplekse deler av prosjekter.

Ansvarsområder:

 • ASC-nettverk
 • ASC-utrullinger
 • NSC-utrullinger
 • hjelpe til med å hente inn rapporter, budsjett og prognoser samt konfigurere instrumentbord som gjør det mulig å ta riktige beslutninger med rett oppfølging
 • utarbeide prisanalyse, sørge for at vi alltid er konkurransedyktige og sikre økte marginer
 • beregne samlede eierkostnader og levere prognose for forretningsbeslutninger

Viktig kompetanse:

 • Analytisk tenkning: Som Service Operations Business Analyst Lead må du arbeide med enorme mengder data for å identifisere problemer i organisasjonen. Det er der du må bruke de analytiske evnene dine for å analysere den informasjonen som er meningsfull, og filtrere ut dataene du ikke trenger. Erfaring med stordataverktøy foretrekkes
 • Digitalisering / Industri 4.0 eller avansert driftsanalyse
 • Evne til å navigere i et uoversiktlig terreng med tydelig tilstedeværelse og entreprenørånd.
 • Matematikk: Rollen din kan støtte seg på kunnskap om regning, statistikk og modellering for å håndtere dataene. Gode matematikkunnskaper kommer til å være svært nyttig gjennom hele karrieren
 • Kommunikasjon: Du må samarbeide regelmessig med kolleger og andre team for å innføre og gjennomføre løsninger. En hensiktsmessig kommunikasjon med dem vil øke tempoet og effektiviteten i arbeidet ditt. Det vil også hjelpe organisasjonen med å holde seg motivert og på riktig spor
 • Kompleks problemløsning – identifisere komplekse problemer og gå gjennom tilknyttet informasjon for å utvikle og evaluere alternativer og innføre løsninger.

Erfaring:

 • Bachelor-/mastergrad i analyse eller internasjonal virksomhet
 • Svært gode ferdigheter med Microsoft-programmer, særlig Excel
 • Minst 4–7 års erfaring fra konsulentbransjen
 • Evne til å håndtere sensitiv og svært konfidensiell informasjon
 • Erfaring med å innføre og konfigurere rapporteringsløsninger som er avgjørende i kritiske beslutningsprosesser

Hvis du synes denne stillingen og NIO-merket høres spennende ut, ser vi frem til å lese søknaden din. 

Søk på stillingen:
CV og søknad sendes: Søk her!
Frist: Snarest
   
Søkere bes vennligst henvise til BilJobb.no i søknaden.
   
Spørsmål om stillingen:
Kontakt: Eileen Evensen
Tittel: HR and Admin Manager
E-post: eileen.evensen@nio.io

NIO har forpliktet seg til å følge en policy for like muligheter til arbeid. Vi rekrutterer, ansetter, lærer opp, lønner og forfremmer uten hensyn til etnisitet, hudfarge, alder, kjønn, avstamming, sivilstatus, religion, nasjonal opprinnelse, funksjonshemming, seksuell legning, veteranstatus, nåværende eller tidligere psykisk funksjonshemming, genetisk informasjon eller annen klassifisering beskyttet av nasjonal eller lokal rett.
Vi tilbyr deg en spennende arbeidsplass i et hyggelig og motivert team samt et dynamisk, åpent og vennlig arbeidsmiljø. Flate organisasjoner som har rom for ideer og bidrar til å forme prosesser og individuelle utviklingsmuligheter, er en viktig del av NIOs økosystem.